Селекционерът на националния отбор на Уругвай по футбол Диего Алонсо призна на пресконференцията след мача с Португалия, че отборът му не е играл добре през цялата среща.

"Имахме намерение, като видите началото на срещата, да ги подложим на напрежение. Но съперникът също играе играта си и се опитва да се противопостави на тактика ви. Понякога нещата се получават, друг път - не. Те са имали 15 положение, а не 11, ако гледаме статистиките. Но на последния мач ние имахме 6 чисти положения срещу Република Корея, а съперникът - само едно, но мачът завърши 0:0. Не играхме много добре, но атакувахме", коментира треньорът.

"Дали Федерико Варела е по-малко офанзивен, отколкото в Реал Мадрид? Той стреля веднъж, шутът му почти докосна гредата. Нямаше шанс, можеше да вкара. Той е важен играч за нас, когато играем по-добре, той ще блести. Срещу Гана в петък ще търсим победата, няма никакво съмнение. Трябва да направим малки промени и да потърсим това, което ще бъде най-доброто за нас", каза още Алонсо.

"Имам голямо доверие в играчите. Следващият мач ще бъде труден, но ако спечелим, ще се класираме. Сигурен съм, че и те ще се опитат да продължат напред. Това е ключов мач, но няма нищо общо със срещата преди 12 години", завърши Диего Алонсо, визирайки четвъртфинала между Урегвай и Гана на Мондиала през 2010 година, спечелен от урусите с 4:2 след изпълнение на дузпи.