Ролята на Кристиано Роналдо в остатъка от Световното първенство по футбол е нещо, което трябва да бъде „дефинирано“, заяви селекционерът на националния отбор на Португалия Фернандо Сантош, цитиран от агенция ДПА.

37-годишният Роналдо бе резерва при победата над Швейцария с 6:1 на осминафиналите на Мондиал 2022. Попитан за него, Сантош коментира: „Това е нещо, което трябва да бъде определено. Винаги съм бил в близки отношения с него. Познавам го откакто беше на 19 години. Тази връзка се развива, Роналдо и аз никога не сме интерпретирали отношенията между треньор и футболист от човешка гледна точка. От моя гледна точка винаги ще го смятам за важен играч, който имаме в отбора“.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

"Няма проблем с нашия капитан. Ние сме приятели от години. Говорихме преди мача и той нямаше никакъв проблем с решението ми. Той е пример. Всички играчи са различни, това беше стратегията ми за този мач. Реших, че това е най-добрият вариант срещу Швейцария", продължи опитният треньор.

На директен въпрос дали Кристиано Роналдо ще играе в четвъртфиналния двубой на Португалия срещу Мароко, Сантош отговори, че той несъмнено ще бъде замесен. „Роналдо със сигурност ще бъде включен, всички футболисти на пейката могат да бъдат използвани. Ако не попаднат в стартовия състав, могат да играят по-късно. Важно е да видим примера от историята на този футболист. Той е сред най-добрите професионалисти“, заяви още Фернандо Сантош.