Уейн Рууни смята, че Хари Кейн е трябвало да бъде сменен по -рано в първия мач на Англия, за да защити играча на "шпорите", като резултатът е практически гарантиран още на полувремето. Бившата звезда на "трите лъва" и Манчестър Юнайтед твърди, че Кейн изглежда е изпитвал сериозен дискомфорт при равенството 0:0 със САЩ, а Рууни допълни, че Саутгейт трябва да използва всяка възможност, за да защити своя капитан.

"Другата голяма промяна, която бих направил за мача с Уелс, е да дам почивка на Хари Кейн", написа Рууни в своята колона в Times. "Срещу САЩ той изглеждаше така, сякаш страда от тежкия удар, който получи в срещата с Иран. Гарет трябваше да го извади на полувремето. Англия водеше с 3:0, мачът вече беше спечелен и Хари е нашият най-важен играч. Когато има възможности да го защитим и да му помогнем да остане във форма, вярвам, че Гарет трябва да ги използва".

Срещу САЩ, Кейн беше сянка на играча, който е вкарал 13 гола в 22 състезания досега за Тотнъм този сезон, като беше част от тройката отпред на Англия, която така и не затрудни американската защита. Резултатът от петък вечер поставя отбора на Саутгейт в позиция да трябва да избегне поражение срещу Уелс във вторник, който се бори за оставането на Световното първенство след съкрушително поражение късно в мача с Иран.