Героят на Бразилия от победата с 2:0 над Сърбия на Мондиал 2022 - Ричарлисон, сподели вълненията си след двубоя. Нападателят на Тотнъм се отчете с два гола за успеха на "селесао". Той сподели как се е чувствал докато траеше възстановяването му от контузия преди началото на Световното първенство. 

„Не знам дали сте го виждали, но вкарах подобен гол и в Италия. Правя го в тренировките, правя го и в мачовете. Отиграх воле и направих хубав удар. Надявам се да остана фокусиран. Вкарах два гола и искам още. На почивката казах, че ми трябва топката и тя дойде. Миналата седмица пък казах, че е трудно да се преодолее гъстата защита, но съм свикнал с това в Англия. Знаех, че ще имам възможности и че мога да ги оползотворя. Имах две, концентрирах се и ги отиграх добре.

Това е моя сбъдната детска мечта. Изиграхме добър мач, особено през второто полувреме, когато опонентът се умори и се възползвахме от това. Щастлив и самоуверен съм. Четири седмици плаках, защото бях под въпрос дали ще дойда. Денят на прегледа ми беше сред най-важните в живота ми. Изкарах прегледа и останах на носилката, лекарите минаха, а резултатът не идваше. Цялото усилие, за да се възстановя, си струваше. Имах по три терапии на ден. Единственото ми желание беше да играя на Мондиала. Сега трябва да продължим. Направихме най-важното нещо, което беше да спечелим на старта. Вече трябва да мислим за втория мач и да си отпочинем добре. Минахме първия двубой, остават още шест“, каза Ричарлисон.