Оливие Жиру бе развълнуван след победата на Франция с 3:1 над Полша в мач от 1/8-финалите на Световното първенство по футбол в Катар. Нападателят стана най-резултатния фугтболист в историята на „петлите“ . Ето и какво каза той пред TF1: 

„Приключението продължава. Бяхме си казали в съблекалнята, че за да изживеем това преживяване заедно красиво, трябваше да бъдем обединени, обединени и да бъдем едно. На свой ред успяхме да намерим точните думи. Ние сме страхотна група приятели, живеем много добре заедно и това личи. 

Аз се радвам за отбора, който беше възнаграден за усилията си. Пътят е още дълъг, но няма да крием удоволствието си тази вечер. Страхотно е, че подобрих този рекорд, което беше детска мечта да мога да победя Анри. Това е огромна гордост. Но се надявам, че ще продължа да бележа още, за да стигна възможно най-далеч. Много хора ми казаха, че предстои най-доброто. Сега целта ми е да стигна възможно най-далеч с отбора. 

Веднага се сетих за семейството си, децата си,  моите приятели. Нещо изключително е да можеш да правиш това по време на световно първенство. Колкото по-рано, толкова по-добре, но това ни постави на правия път, особено след този троен шанс, който Полша имаше. Имахме слаби моменти, но успяхме да вкараме след това“.