Защитникът на Англия - Бен Уайт, се е върнал обратно в родината си след предполагаем скандал с помощник-треньора на „Трите лъва“ - Стив Холанд. Бранителят наусна лагера на англичаните в Ал Уакра в Катар миналата седмица и се завърна в Лондон, като от Футболната асоциация посочиха, че това е станало поради „лични причини“.

„Daily Star“ обаче разкрива, че защитникът на Арсенал не е бил щастлив в лагера на Англия и се е затруднил да се приобщи с останалите си съотборници. И последната капка на търпението е преляла, когато той се е скарал с първия помощник на селекционера Гарет Саутгейт пред останалите от отбора.

Предполага се, че двамата са си разменили остри реплики, когато Уайт се е появил на среща на отбора преди сблъсъка от група „B“ със САЩ, без да знае някаква жизненоважна информация, свързана с личната му статистика. Говори се също, че Холанд не е бил впечатлен и от слабото познаване на американския опонент на „Трите лъва“ от страна на Уайт.

В крайна сметка е взето взаимно решение той да бъде освободен окончателно от турнира и е било съобщено на защитника, че изобщо няма да се връща в Катар. Уайт, който беше избран да участва на първото си Световно първенство, така и не успя да се появи в нито един от трите мача за Англия в груповата фаза преди да бъде отпратен.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Защитникът беше последван и от Рахийм Стърлинг, който отлетя обратно за Лондон след обир в дома му. Но за разлика от Уайт, Стърлинг се върна в Катар, за да се присъедини отново към отбора и се очаква да бъде на пейката за ¼-финалния сблъсък срещу действащия шампион Франция в събота.

От ФА отказват коментар по темата, докато агентът на Уайт не е е отговорил, когато от изданието са се е опитали да се свържат с него.