Кристиано Роналдо е получил предложение да играе до навършването си на 40 години, след като саудитският Ал Насър е готов да му предложи тригодишен договор след Световното първенство, твърди „CBS Sports“.

Роналдо е свободен агент, след като прекрати по взаимно съгласие договора си в Манчестър Юнайтед по-рано тази седмица. Португалецът отдавна представлява интерес за Ал Насър, както и за други клубове в Близкия изток. Въпреки че Кристиано има желание да продължи да играе на най-високо ниво в Европа, подобно предложение може да промени плановете му.

В първия мач на Португалия срещу Гана Роналдо постави нов рекорд на международната сцена, след като стана първият играч, отбелязал гол на пето Световно първенство.

Ал Насър се надява, че след Мондиала Роналдо ще има желание да пробва ново предизвикателство и след продължителни разговори с неговите представители източници, близки до клуба, твърдят, че техният интерес е „по-силен от всякога“. Предполага се, че на португалеца Ал Наср предлага 75 милиона долара годишно или 225 милиона за целия период на контракта.

Поради започналия контакт през лятото се смята, че преговорите са в напреднала фаза, но окончателното решение на Роналдо все още се очаква. Ако той реши да приеме офертата, сделката няма да отнеме много време за финализирането ѝ.

Роналдо поиска да напусне Манчестър Юнайтед още през лятото, но нито един от европейските грандове не беше готов да го привлече. До неговото напускане на „червените дяволи“ се стигна след скандалното интервю пред журналиста Пиърс Морган, в което обвини Юнайтед, че го е „предал“ и заяви, че не уважава мениджъра Ерик тен Хаг.

Ал Насър е един от най-успешните клубове в Саудитска Арабия и като цяло в Азия, спечелвайки девет титли в местното първенство, а също така достигна до финала на Шампионската лига на Азия през 1995-а година. Големият им съперник Ал Хилал също е свързван с трансфер на Роналдо. Офертата на Ал Насър обаче се смята за единственото офицално предложение за Роналдо към момента.