Днешният 28 ноември ни предлага изключително любопитни мачове. Камерун и Сърбия си спретнаха истинско голово шоу и завършиха при резултат 3:3. Република Южна Корея и Гана също не разочароваха. Денят обаче ще бъде затворен с може би най-интересният двубой, а именно Португалия – Уругвай.

Днес, в рубриката „Под лупа в Катар 2022“, ще ви представим Рафаел Леао. 23-годишното крило на Милан се появи едва за 13 минути в първия мач на Португалия на Мондиал 2022, но остави отпечатъка си дори в краткото време, което получи. Той се появи в игра през 77-ата минута срещу Гана и само три минути по-късно успя да реализира за 3:1. С влизането си той допринесе много в офанзивен план и веднага се видя, колко опасен може да бъде.

Рафаел Леао

източник: Sofascore

За Милан Леао е взел участие в 14 мача в Серия А, в които е отбелязал 6 гола и е направил 4 асистенции. В Шампионска лига пък той игра във всичките шест мача, разписа се веднъж и направи една асистенция. В италианския шампионат той поддържа по почти четири удара на мач, дори да играе като крило, а не нападател. Силата на португалеца се крие в неговата скорост и техника, както и завършващ удар. Проблемите на футболиста определено са в защита, като той има дори червен картон в Серия А.

Рафаел Леао

източник: Sofascore

Рафаел Леао прави дебюта си за Португалия през 2021-а година и вече има 12 мача и 1 гол, който отбеляза именно в Катар срещу Гана. Той играе в родината си и по-точно в Спортинг, а след това преминава във френския Лил. Там той има 26 мача, в които е реализирал 9 гола и е направил 2 асистенции. След това преминава в Милан, където вече има 135 двубоя – 34 гола и 30 асистенции.

Може ли Рафаел Леао да помогне на Португалия срещу Уругвай тази вечер и да се превърне в една от големите звезди на националния тим?