Селекционерът на Япония - Хаджиме Мориясу, коментира историческата победа срещу Испания с 2:1, която прати отбора му напред към елиминационната фаза. Той заяви, че вторият гол на "самураите" е бил редовен. Отборът на Япония ще срещне Хърватия на 1/8 финалите на Мондиал 2022.

"Посвещаваме тази победа на хората в Япония. Това бе победа, постигната с постоянство и работа. Отборът не се предаде и заслужено продължаваме напред. Смятам, че Япония бе по-добрият отбор, както през първото, така и през второто полувреме. Играхме за победа и я постигнахме благодарение на онази ситуация при втория гол. В момента има фантастични технологии, така че ако топката бе излязла, те нямаше да зачетат гола", смята Мориясу.

54 снимки

"Не ни пукаше, че Испания задържа повече топката в края на мача, защото нашата цел бе да търсим пространства зад защитата им. Ние не притежавахме топката, но притежаваме скорост. Испания движеше топката бързо, но ние спазихме нашия план и успяхме да направим няколко опасни атаки и да контролираме мача. Бяхме мотивирани и от женския национален отбор, който стана световен шампион. Те показаха постоянство и вяра и ние използваме техния пример", завърши националният селекционер.