Националът на Хърватия - Лука Модрич, ще даде съвети на съотборниците си как да се справят с атаката на Бразилия и по-точно Винисиус Жуниор.

37-годишният халф и Винисиус играят заедно в Реал Мадрид, а "ватрените" ще срещнат селесао в 1/4 финален двубой на Мондиал 2022.

Бразилецът похвали опитният полузащитник през вчерашния ден, а днес Модрич му върна услугата.

бгнес
18 снимки

"Стана ми хубаво, когато чух да ме хвали. Той е страхотно момче и ние имаме отлични взаимоотношения. Прогресира невероятно, откакто се присъедини към Реал Мадрид", сподели той.

"Утре обаче имаме мисия да го спрем. Разбира се, че ще дам съвети на моите съотборници, но и те са достатъчно запознати с качествата му. Ако моите насоки могат да ни помогнат да го неутрализираме на терена - тогава ще се радвам. И двамата сме тук да се борим за страните си", допълни Модрич.

“Играл съм срещу Бразилия няколко пъти и все още не сме ги побеждавали. Надявам се да променим това. Бразилия има феноменални играчи на всяка позиция, някои от най-добрите играчи в света. Трябва да бъдем много агресивни, да не им позволим да играят. Много е важно, когато топката не е в нас, да сме агресивни. Нормално е да определят Бразилия като фаворит, но много пъти сме показвали, че не винаги фаворитите печелят. Това въобще не ни притеснява. Уважаваме всеки отбор, но вярваме в силите си”, каза още Модрич