Полузащитникът на националния отбор на Германия по футбол и на Байерн (Мюнхен) Томас Мюлер заяви, че Бундестимът знае как да справя със стресови ситуации преди предстоящия решаващ мач от груповата фаза на Мондиал 2022 в Катар срещу Коста Рика.

"Мисля, че отстрани изглеждаме като фаворити. Знаем, че трябва да спечелим. Но представянето на Коста Рика срещу Япония нямаше нищо общо с поражението им срещу Испания. Играха добре позиционно, боравеха смело с топката. Сега трябва да бъдем смирени. Няма причина за еуфория. В мача с Испания вече бяхме под сериозен натиск. В крайна сметка всички знаем какво трябва да направим. Не смятам, че лошите резултати и представяне са свързани с нервност. Всички сме попадали в стресови ситуации и знаем как да се справим с тях. Имаме нужда само от малко магия", цитира 33-годишния полузащитник, цитиран от официалния сайт на Германския футболен съюз.

Националният отбор на Германия само при победа над Коста Рика ще запази шансовете си за осминафиналите. Мачът ще се състои утре, 1 декември, от 21:00 часа българско време.