Суперзвездата на Пари Сен Жермен и Аржентина - Лионел Меси даде любопитно интервю, в което разкри, че предстоящото Световно първенство ще бъде последния голям форум, на който ще участва, а също така коментира и възможността след края на кариерата си да стане треньор.

„Когато се откажа, искам да бъда запомнен не като добър футболист, а като добър човек. Никога не мисля за това, което вече съм постигнал, а за това което ми предстои. Не смятам да ставам треньор, но Зинедин Зидан говореше по същия начин, а после не само стана треньор, но и спечели три пъти Шампионската лига“, каза Меси в интервю за аржентинската секция на „ESPN“.

„Харесва ми спортният мениджмънт, изграждането на отбора, както и това да помагам на треньора. Но още не съм решил със сигурност с какво искам да се занимавам“, допълни 35-годишният нападател.

Меси призна, че Мондиалът в Катар ще е последен за него и се върна към досегашните си 3 участия на световни финали. Нападателят на Пари Сен Жермен е играл на четири световни първенства в бляскавата си кариера, като е отбелязал шест гола и е направил пет асистенции в 19 участия в турнира.

„Със сигурност това е последното ми Световно първенство. Броя дните до Световното първенство. Има притеснение и нерви едновременно. Преди първенството през 2010-а година получих контузия в Барселона. Заминах за Световното без да съм играл в продължение на няколко месеца. Имахме отличен отбор, но Германия ни спря. През 2014-а година съставът ни беше невероятно силен. Критикуваха ни много след Копа Америка, но на самото Световно от мач на мач играехме все по-добре и заслужавахме да спечелим финала. На Мондиал 2018 започнахме зле, имахме трудности с класирането за директните елиминации. Това беше период на много промени в отбора. Отпаднахме рано, но според мен, ако бяхме спечелили първия мач, всичко щеше да е различно“, продължи Меси.

Аржентина бе на три финала, но загуби последователно от Германия на Световното първенство през 2014 година, както и два пъти от Чили на Копа Америка през 2015-а и 2016-а година.

„Играя дълго за националния отбор. Имахме чудесни моменти, но не спечелихме и бяхме критикувани, че не сме шампиони. Правехме всичко добре до финалите. Беше много трудно, но през 2019-а година година дойде група от млади футболисти, спечелихме Копа Америка и това много ни помогна“, призна Меси.

Аржентинецът каза още, че се чувства във форма и е готов за Катар.

„Чувствам се добре, физически успях да направя много добра предсезонна подготовка тази година за разлика от предходната година. Беше важно да започна по различен начин с позитивен манталитет и много ентусиазъм“, разкри Меси.

„Албиселесте“, които са световни шампиони от 1978-а и 1986-а година, попадна в група С на Световното заедно с Мексико, Полша и Саудитска Арабия. Аржентина ще започне на Мондиал в Катар с  мач срещу Саудитска Арабия на 22 ноември и седемкратният носител на „Златната топка“ вярва, че „гаучосите“ може да се считат за един от фаворите за спечелването на най-престижната футболна награда.

„Не знам дали сме големи фаворити. Но аз вярвам, че Аржентина е кандидат заради историята си, което означава още повече сега заради начина, по който стигнахме до тук. Но на Световно първенство всичко може да се случи, всички мачове са много трудни. Не винаги фаворитите печелят“, заяви Меси.

Аржентинецът в момента е във втората година от своя двугодишен договор с ПСЖ. Досега този сезон той отбеляза седем гола в 12 мача във всички турнири.