Аржентина постигна трудна, но изключително важна победа над Мексико с 2:0 в мач от група С на Световното първенство в Катар. Лионел Меси бе в основата на триумфа на своя отбор, тъй като успя да вкара първото попадение и да асистира за второто. Аржентина е вече само на точка зад Полша преди сблъсъка помежду им, който ще предопредели кой ще продължи напред във фазата на елиминациите.

"Не можем да се предадем сега. Пред нас остават само финали и нямаме право на грешки. Бяхме наясно, че след загубата от Саудитска Арабия, хората ще реагират по този начин, но мисля, че отговорихме по добър начин. В този тим сме заедно от дълго време насам", започна Лео след срещата.

"Поражението в първата среща ни струваше много. Тогава ставаше дума за две изолирани ситуации, от които получихме попадения. Днес бяхме наясно, че трябва задължително да спечелим. Знаехме, че за нас Световното първенство започва наново и съответно трябваше да си свършим работата. Беше ни трудно, защото Мексико играе силно. През първото полувреме беше доста тежко, но след почивката се успокоихме и отново бяхме себе си", допълни Меси.