Лотар Матеус е футболистът с най-много мачове на световни финали (25) за всички времена. Легендата на Бундестима коментира пред "Марка" днешния сблъсък с Испания, в който Германия няма право на грешка.

"Ако изхождаме от последния сблъсък нищо хубаво (Бундестима губи с 0:6 в Лигата  на нациите през ноември 2020), но не мисля, че този резултат да окаже някакво влияние. Усещам обаче, че Германия има твърде голям респект от класата на Испания. Освен това е ясно, че загубата от Япония ни поставя в много трудно положение. Ще трябва да се борим за всеки метър терен", започна Матеус. 

"Гави и Педри ще са лидерите на новата испанска генерация. Луис Енрике им гласува доверие и това е правилно. Кроос наистина е голяма фигура. Той направи невероятни неща за националния отбор, но сега има кой да го замести. Имаме Гюндоган и Мусиала, а също така Кимих и Горетцка". 

"Преди четири години се провалихме в Русия, но сега може да е различно, въпреки грешната стъпка в първия мач. Ясно е, че след тази загуба атмосферата в отбора не е идеална, но аз вярвам в Ханзи Флик защото го познавам много добре", продължи легендата. 

"Джамал Мусиала може да стане следващия Меси. Страхотен играч е, и не ви го казвам защото е от Байерн. Много интелигентен и изключителен професионалист. Мисли само за футбол", добави Матеус.