Полузащитникът на Аржентина Алексис Мак Алистър, който бе избран за "играч на мача" с Полша, каза, че травмата от поражението с 1:2 от Саудитска Арабия е в миналото и настроението в тима отново е отлично. 

Аржентина победи Полша с 2:0 и спечели първото място в група "С" на световното първенство в Катар, а Мак Алистър вкара първия гол за успеха, като за халфа на английския Брайтън това бе и първо попадение с националната фланелка.

"Искахме да компенсираме загубата, която допуснахме в началото на турнира. Срещу Мексико (2:0) намерихме нужното спокойствие. В днешния мач показахме чудесна отборна игра и това бе най-доброто ни представяне от началото на световното първенство. Това ни дава увереност", коментира Мак Алистър.

"Да вкарам първия си гол минута след началото на второто полувреме бе емоционален момент както за мен, така и за целия отбор. Първата ни цел е постигната, така че мечтите ни постепенно започват да стават реалност. Да дебютирам за Аржентина бе голяма гордост за мен, а гол на световното първенство е нещо невероятно. Много съм щастлив. Сега трябва да починем и да се подготвим за мача с Австралия", добави 23-годишният халф.

"Въпреки пропуснатата дузпа от Лионел Меси ние не загубихме увереност. Винаги гледаме да сме позитивни, да бъдем спокойни. Дузпата на Лео не ни пречупи - нито него, нито нас като отбор", завърши Мак Алистър.