Селекционерът на Испания Луис Енрике се усъмни в това дали вторият гол на Япония за победата с 2:1 над неговия тим е редовен.

Големият момент в мача беше попадението на Ао Танака, което предизвика много дебати и на стадиона, и в социалните мрежи, а логично и на пресконференцията. Вторият гол стана след на пръв поглед невъзможно връщане на топката от Каору Митома. Телевизионните повторения показаха, че кълбото е напуснало терена при подаването от аутлинията, но след преглед с помощта на видеотехнологията за съдиите (ВАР) и сигнала от инсталирания в топката микрочип, се оказа напълно редовно попадение.

54 снимки

"От моя ъгъл топката очевидно беше наполовина аут. Повече от това не мога да кажа заради скоростта. Дали е била изцяло в аут…!? Изображенията трябва да са грешни или изфабрикувани? Видях изображението на екрана за този гол и казах, че не може да е истина. Няма какво друго да кажа. Имам пълно уважение. Знаех, че нещо не е наред, тъй като ВАР се нуждаеше от много време, за да вземе решение. Но всичко вече е приключило”, заяви Енрике.