Бразилия има толкова много качествени футболисти, че спокойно може да излъчи два почти равностойни състава на Световното първенство. Това мнение изрази хърватският защитник Деян Ловрен преди четвъртфиналния мач срещу петкратните шампиони.

"Бразилците бяха фаворити и преди началото на турнира. Те разполагат с два отбора, които могат да играят на Световното първенство. Всяка една от смените им може моментално да повлияе на който и да е мач. Уважаваме ги много за това", заяви Ловрен, цитиран от Ройтерс.

По-рано Златко Далич каза, че Бразилия изглежда "страховито" както от началото на турнира, така и при победата с 4:1 срещу Република Корея на осминафиналите. Ковачич пък се надява, че хърватите могат да надиграят съперника физически.

"Ние също показахме, че се намираме в добра форма. Хвърлихме много усилия до момента на Световното първенство и това важи най-вече за мача с Япония. Те играха изключително дисциплинирано и беше трудно да ги пречупим. Хубаво е, че издържахме кондиционно и вярвам, че може да се представим още по-добре", заяви той.

За Бразилия на четвъртфиналите ще се завърнат Данило и Алекс Сандро, а Неймар вече игра срещу Република Корея.