Гарет Саутгейт има договор до 2024 г., като тази сделка предвижда да включва още една кампания за Европейското първенство. Бяха зададени въпроси обаче дали специалистът ще остане начело, ако "трите лъва" отпаднат от Франция  на четвъртфиналите в Катар в събота, след като вече Англия отпадна от група А на Лигата на нациите.

Защитникът на Манчестър Юнайтед Люк Шоу няма търпение да види Саутгейт отново в отбора независимо от това, което ще се случи срещу Франция, като левият бек на Англия каза: "Разбира се, че искаме да продължим да работим с него. Успехът, който той донесе, не е виждан от много години. Разбирам, че не сме спечелили нещо и сме разочаровани от това, но вървим в правилната посока и нещата наистина изглеждат положително. Разбира се, ще има спекулации, ако не спечелим в събота, но не искаме да говорим така и да сме негативни. Ние сме уверени и ще изчакаме и ще видим до края на мача".

Шоу подчерта, че Саутгейт, който е вече 80 мача начело, може да се похвали с повече победи на големи турнири от всеки от своите предшественици.