Отборът на Полша победи Саудитска Арабия с 2:0 във втория мач от Група C на Мондиал 2022. Нападателят вкара първия си гол на Световно първенство в днешния мач. Той коментира какво означава за него това попадение.

"За мен това бе сбъдната мечта. Ясно е, че когато играя за националния отбор, то в основата на всичко е най-доброто за отбора, но аз все пак съм нападател и в главата ми няма как да не минават мисли да отбележа, за да помогна с гол. Въпреки че асистирах, да вкараш на Световно първенство е сбъдната мечта. Борих се се за това от дълго време и успях. Играхме добре в отбрана, не мисля, че това бе дузпа. На моменти трябваше да атакуваме малко по-смело, но контролирахме случващото се на терена и чакахме търпеливо шансовете си", сподели полякът.

"Може би благодарение и на това ще останем здраво стъпили на земята и за двубоя с Аржентина, където също искаме да покажем какво можем. Има моменти, когато правиш всичко, както трябва, но не се получават нещата. Днес ударих греда, вероятно се чудех защо топката не иска да влезе. Радван се, че в крайна сметка се получи. Имаме четири точки и не ни остава нищо друго, освен да се борим до края" заяви Левандовски. 

Поляците са водач в своята група “C” с четири точки, следвани от Саудитска Арабия с 3. По-късно днес Аржентина ще се изправи срещу Мексико.