Фил Фоудън е „най-добрият футболист, който Англия има“, според бившия капитан на националния тим на страната Уейн Рууни, съобщава агенция ДПА. Фоудън остана на резервната скамейка при равенството 0:0 със САЩ, при което съставът, воден от селекционера Гарет Саутгейт пропусна да се класира за директните елиминации още след втория кръг.

„Намирам за много странно това, че Фоудън не влезе като резерва срещу САЩ. Технически той е най-добрият футболист, който Англия има“, коментира Уейн Рууни в колонката си във вестник The Times.

„Ако имаш такъв талант като Фоудън, просто трябва да го пуснеш в игра. Сега той е различен играч от онзи, който видяхме на Евро 2020, когато не успяваше да окаже влияние. Вече е по-зрял и дойде на турнира след дълъг период на брилянтно представяне за Манчестър Сити. Фил Фоудън е във форма и има необходимите качества. Ако бях на негово място, щях да съм много ядосан, че не играх в петъчния мач“, добави още Рууни.

Той похвали представянето на капитана на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър. „Направи отличен мач. Магуайър единствен изпъкна в петък. Показа добро владеене на топката, солидна защита и не сгреши при статичните положения“, заяви Уейн Рууни.