Селекционерът на иранския национален отбор Карлос Кейрош говори за атмосферата, която съпътстваше представянето на отбора на Световното първенство по футбол. 

"Живеем в свят, пълен с идиотизъм, глупости, лъжи. Идващи от когото и да било, въз основа на каквато и да е информация или от анонимни източници. Не съм професионалист в пресата - вие трябва да знаете по-добре. Но след два часа всеки идиотизъм става истина. Това е жалко, но трябва да се поучим от този урок. Благодарение на работата, сплотеността в отбора и разговорите, които проведохме, играчите постепенно се адаптираха, осъзнаха кои са, за кого играят и каква мисия изпълняват, когато облекат фланелката на националния отбор на Иран. И съм много горд от реакцията им на терена”, каза Кейрош, цитиран от "А Бола". 

Иранците загубиха с 0:1 от отбора на САЩ в третия кръг на груповата  фаза и приключиха участието си на Световното първенство. 

Кейрош не пожела да коментира спорен епизод в противниковото наказателно поле в добавеното време. След падане на Тареми иранците поискаха дузпа, но реферът подмина ситуацията. 

„Няма да коментирам по две причини. Първо, все още не съм видял в детайли дали е имало някакъв сериозен натиск върху рамото му. Второ, след влизането на САЩ в следващата фаза няма смисъл да се говори за това, тъй като би омаловажило достойнствата на съперника. Вече преминахме през по-трудни ситуации през 2014 и 2018 г. Животът продължава. Има едно прекрасно нещо във футбола – винаги предстоят мачове, които можеш да спечелиш", каза Кейрош. 

Треньорът на иранците призна превъзходството на съперника през първата част. 

"Първата част беше американска, те започнаха много по-добре от нас, бяха по-бързи, контролираха по-добре мача, без съмнение заслужаваха гол. През втората част ние доминирахме. Затворихме пространствата, забавихме ги малко и имахме шансове, повече отколкото САЩ имаха през първата част. Но за съжаление във футбола отборът, който не вкарва, се наказва. Във футбола няма справедливост, поздравления за Съединените щати и им желая успех за осминафиналите", коментира Кейрош, цитиран от АФП.