Бившият футболист на Уимбълдън и Нюкасъл – Уорън Бартън, говори пред камерата на DIEMA SPORT 3 за впечатленията си от Мондиал 2022 в Катар. Бартън коментира и критиките към родната му Англия, както и селекционера Гарет Саутгейт.

„Интересно е, Световното обикновено е месеците юни-юли. Със сигурност е необичайно – съоръженията, стадионите. Ново е, вълнуващо е. Преди години бях в Дубай, тук е идентично. Лесно е за феновете да влизат на стадионите. Няма блъсканици. Хората спокойно могат да гледат мач сутринта, да обядват и да гледат дрруг вечерта“.

„Познавам Гарет Саутгейт добре, играли сме един срещу друг. Смятам, че върши добра работа. Критиките от мача със САЩ дойдоха, защото трябваше да промени някои неща. Трябваше да се докажат играчите. Когато си с фланелката на „Трите лъва“ не може да избегнеш очакванията. Така е за Аржентина, Бразилия и Франция също. С качеството, с което разполага Саутгейт е нормално. Може да променяш схемата – имаш Фодън, Рашфорд, Грийлиш, Сака. Видяхме какво направи Гарет на последните два големи форума. Сега е пикът на тези състезатели“.