Английският национал Калвин Филипс е готов да играе пълни 90 минути за английския национален отбор на Световното първенство срещу Франция, но предполага, че селекционерът Гарет Саутгейт отново ще заложи на Деклан Райс.

„Да, готов съм, но и Дек е здрав. Той поднови тренировки и се чувства добре. Ако се случи нещо нежелано, аз съм готов за 90 минути и ще направя всичко по силите ми за отбора, защото ми се играе възможно най-много. Независимо дали ще играе Дек, или аз, и двамата ще се раздадем докрай“, каза той, цитиран от „Ройтерс“.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Филипс знае, че ще бъде трудно да измести от титулярния състав Джордан Хендерсън, Джуд Белингам и Райс, които се представят отлично от началото на турнира. Дори и това трио обаче ще се затрудни срещу французите и Килиан Мбапе.

„Момчетата, които играят, се справят изключително добре. Аз лично бих избрал себе си, но те си вършат работата и носят добри резултати. Всеки, който селекционерът избере в стартовите 11, е готов за предизвикателството“, заяви Райс и добави, че англичаните се подготвят да спрат силното нападение на французите.

„Мислим как да спрем не само Мбапе, но и Жиру и Гризман. В момента работим върху тактиката“.