Бившият немски национал - Месут Йозил защити Кристиано Роналдо от критиките, които се изсипват върху португалеца от началото на Мондиал 2022. Двамата бяха съотборници в Реал Мадрид в началото на миналото десетилетие и поддържат приятелски отношения. 
 
"Наистина не разбирам откъде идват тези негативни коментари към Кристиано. Медиите трупат кликове на негов гръб, а анализаторите, чиито кариери вече са приключили, се опитват да спечелят внимание", написа Йозил в Туитър. 

"Роналдо скоро ще бъде на 38 години, така че къде е изненадата, че вече не вкарва по 50 гола на сезон?! Всеки футболен фен трябва да бъде щастлив, че е имал възможност да го види да играе на световно ниво през последните 20 години", добави още 34-годишният Йозил. 

Според него скоро няма да има друг футболист с визитката на Кристиано Роналдо, която включва над 800 гола, пет трофея в Шампионската лига и пет награди "Златна топка".
 
"Не мисля, че има някой от новото поколение играчи, който да има възможност да изравни рекордите на Роналдо. Той завинаги ще остане сам в собствена категория. Всички трябва да показваме повече уважение към един от най-великите атлети в историята на спорта", завърши Йозил.