Франция си заслужи победата, но световните футболни шампиони не надиграха с много Дания, заяви националният селекционер на "Червения динамит" Каспер Хюлманд. 

Датчаните победиха "петлите" два пъти в квалификациите, но отстъпиха с 1:2 в мач от група "D" на Световното първенство, оставайки на трето място в класирането.

"Футболът е игра на детайли и днес ние не бяхме перфектни. В Париж се справихме добре, сменихме системата в движение и вкарахме гол, който бе на ръба на засадата. В Копенхаген пък Каспер Шмайхел спаси най-добрия шанс срещу Мбапе. Понякога везните се накланят на една страна, а понякога - на друга. Днес Франция заслужаваше повече победата, но не с много", заяви той, цитиран от "Екип".

Дания вкара само един гол в два мача на Световното първенство, но Хюлманд твърди, че отборът не се е предал.

"Днес Мартин Брайтуайт бе най-близо до гола, Каспер Долберг се движеше добре, а Корнелиус имаше положение през първата част. Харесвам много нападателите ни и те ще докажат класата си. Завършихме 2021 с 18 гола, което показва, че те идват от различни играчи. Отборът ни е отличен", продължи Хюлманд.

"Световното първенство е най-трудният и най-различен турнир, но е истина, че срещу Тунис не бяхме на ниво. Днес играхме по-добре. Имаме още един мач срещу Австралия, така че не губим надежда".

Датският селекционер добави, че капитанът Симон Кяер не е играл заради дискомфорт, предизвикан от контузия. Все още не е ясно дали бранителят ще бъде разположение на Хюлманд за последния двубой от груповата фаза.