Предстоящият мач срещу Испания е с тежестта на финал, заяви германският национален селекционер Ханзи Флик преди двубоя от група "E" на Световното първенство по футбол. Двата отбора се срещат утре от 21 часа българско време и Бундестимът може да отпадне, ако загуби.

"Последните два турнира не бяха добри за нас. Трябва да бъдем концентрирани, защото това е първият ни финал на настоящото Световно първенство", заяви Флик, цитиран от Ройтерс.

60 снимки

"Няма да си променяме стила на игра. Трябва да играем на 100 процента и да не оставяме на съперника ни свободни пространства, както го направихме срещу Япония. Загубата в предния мач беше изключително горчива, тъй като можехме да я избегнем. Вярвам в този отбор и знам, че той ще излезе на терена със самочувствие".

Крилото Лерой Сане лекува лека контузия и е под въпрос за мача на Германия срещу Испания.

"Ще изчакаме последната тренировка и след това ще решаваме за Сане. Хубавото в случая е, че той ще проведе заниманието с нас. Медицинският ни екип свърши много добра работа и ни предстои да видим как ще се почувства той по време на тренировката", каза още той.