Селекцията на Уругвай „стъпи накриво“ на старта си на Мондиал 2022 и направи нулево равенство срещу Южна Корея в първи мач за двата тима от група Н на Световното първенство в Катар. „Ла селесте“ на два пъти нацели гредите на азиатския си опонент, но сякаш в хода на мача тимовете на Алонсо и Бенто не убедиха, че трите точки трябва да останат за един от двата отбора и равенството в „Ал Раян“ е закономерно.

В 18,00 часа започва другият мач от групата между тимовете на Португалия и Гана, като и тази среща ще можете да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg.

ГЛЕДАЙ СРЕЩАТА НА ЖИВО ТУК

Срещата стартира в сравнително спокойно темпо, а по трибуните привържениците на "селесте" и южнокорейците бяха повече от развълнвуани за срещата между двете селекции.

99 снимки

"Урусите" опитваха да поразят азиатския тим, воден от Пауло Бенто, по крилата, но Чин-Су Ким се справяше добре в началото с Феде Валверде, а Мун-Хуан Ким правеше същото и отляво с Дарвин Нунес, като двамата не можеха да доразвият нападенията на латиносите. В 20-ата минута Федерико Валверде пое отлично топката след над 50 метра пас в наказателното поле и отигра атрактивно, но прати топката аут. В 22-ата пред Дарвин Нунес се откри отлична възможност да поведе "ла селесте" напред след перфектен пас отдясно, но нападателят на Ливърпул се размина с топката.

А какъв алтернативен начин за придвижване има в Доха за журналистите, вижте в този материал.

100 снимки

Постепенно южнокорейците поукротиха натиска на Уругвай и Хюн-мин Сон и компания започнаха да владеят малко повече топката. Десетина преди края на първата част азиатците изиграха прекрасно нападение, а Ким подаде за нападателя пред Уй-Джо Ханг, но ударът му с десния крак профуча над напречната греда на Рочет. Две преди края Уругвай нацели гредата, след като Диего Годин от задна позиция атакува топката след ъглов удар, но топката спря в десния страничен стълб.

В 62-ата минута Дарвин Нунес напредна отляво и елиминира Ким, след което влезе в наказателното поле на Република Корея. Нападателят на Ливърпул опита да потърси Луис Суарес и Весино, но Ким Сюнг Гуй спря топката. Постепенно темпото в Ал-Раян спадна, а в 82-ата Дарвин Нунес с лекота елиминира бранител на Корея и отправи силен диагонален удар, но топката профуча встрани от вратата, пазена от Ким.

90 снимки

Федерико Валверде отправи много мощно топката, но за негово съжаление тя се отби в десния страничен стълб на Ким. В ответната атака Роше сбърка при изчистване на топката, а тя се озова в Хюн-мин Сон. Звездата на Тотнъм стреля силно с левия крак, но неточно.

LIVE / УРУГВАЙ - ЮЖНА КОРЕЯ 0:0

Рефер: Клеман Тюрпен (Франция)

Стадион: "Едюкейшън Сити Стейдиъм" (Ал-Раян)

Стартови състави:

Уругвай: Серхио Роше – Хосе Хименес, Диего Годин, Матиас Оливера, Мартин Касерес, Матиас Весино, Родриго Бентанкур, Федерико Валверде, Факундо Пелистри, Луис Суарес, Дарвин Нунес

Южна Корея: Сън-Гю Ким, Чин-Су Ким, Йон-Гуон Ким, Мин-че Ким, Мун Хуан Ким, У-Йон Чон, Ин-Бом Хуан, Сон-Хо На, Че-Сун Лий, Хюн-мин Сон, Уй-Чо Хуан

ВСИЧКО ЗА МОНДИАЛ 2022 МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!