Бъдещето на старши треньора на националния отбор по футбол на Германия Ханзи Флик начело на тима може да бъде решено в сряда, 7-и декември, тъй като му предстои среща с ръководството на местната футболна централа, на която да представи анализа си за отпадането от Мондиал 2022, пише агенция ДПА.

Флик ще разговаря с президента на Германската футболна федерация Бернд Нойендорф и Ханс-Йоахим Вацке, който оглавява Надзорния съвет в Германската футболна лига.

На срещата първоначално бе планирано да присъства и Оливер Бирхоф, но той подаде оставка като директор на националния отбор заради разочароващото представяне на германците на Световното първенство в Катар и на общо трети пореден голям футболен форум.

Флик вече изрази дълбокото си съжаление от напускането на Бирхоф и каза, че той и отборът трудно могат да си представят как празнината от раздялата с Оливер Бирхоф ще бъде запълнена, както професионално, така и в личен план.

Gulliver/GettyImages
49 снимки

Футболната федерация ще се опита да предотврати увеличаването на пропастта между националния отбор и феновете с наближаването на Евро 2024, а Ханзи Флик е обвиняван в тактически грешки и съмнителни смени по време на мачовете в Катар.

През 2004 година Руди Фьолер напусна поста старши треньор след отпадането на Германия в групите на Европейското първенство, защото не искаше да бъде пречка за новото начало преди Световния шампионат през 2006, на който страната бе домакин.

Намирането на наследник на Ханзи Флик обаче също няма да е лесна задача, тъй като един от споменаваните специалисти – Юрген Клоп е обвързан с Ливърпул, а бившият треньор на Борусия Дортмунд, Пари Сен Жермен и Челси Томас Тухел, който в момента е без работа, няма да е никак евтин вариант и бе отхвърлен от Вацке, тъй като е „труден човек“.