Оказва се, че скандалите, които разтресоха съблекалнята на Белгия след загубата с 0:2 от Мароко на Мондиал 2022, си имат предистория. Обстановката в състава на „червените дяволи" е напрегната от известно време, а причината са междуличностни вражди между някои от футболистите.

Белгийските медии твърдят, че три двойки играчи в отбора не могат да се понасят и не си говорят. Счита се, че най-голяма е враждата между вратаря Тибо Куртоа и халфа Кевин де Бройне. Двамата са в конфликт от 2014 г., когато тогавашната приятелка на Кевин де Бройне Каролин Лийнен го напусна и започна връзка с Куртоа. Тя призна, че е сторила това, след като разбрала за изневяра на Де Бройне с най-добрата ѝ приятелка.

83 снимки

Оттогава вратарят и халфът не си говорят. Бившият селекционер Марк Вилмотс дори е направил допитване до Де Бройне дали да не вика Куртоа в националния отбор, ако двамата футболисти имат непреодолими различия, които ще окажат влияние на отбора.

Именно полузащитникът на Манчестър Сити попада в медиите през последните дни, след като обяви отбора на Белгия за "прекалено стар", за да има шансове за Световната титла. Изказването му не се хареса на много, а защитникът на "червените дяволи" - Ян Вертонген, бе бесен след загубата от Мароко и едва сдържа гнева си като обяви, че "има неща, които не трябва да казва публично".

Друг от проблемите е между Еден Азар и Леандро Тросар, които са в обтегнати отношения. Скарани са и нападателите Ромелу Лукаку и Мичи Батшуай.