Халфът на Португалия Бруно Фернандеш е на мнение, че хората не трябва да се фокусират върху това, че Кристиано Роналдо е останал на пейката в двубой, в който „мореплавателите“ са постигнали толкова изразителна победа. 

„Мислите ли, че на някой му харесва да бъде на пейката? Не мисля, че Кристиано е бил щастлив от това. Ако селекционерът ме остави на пейката за следващия мач, бих бил много ядосан. Спечелихме първите два мача, в които Кристиано бе титуляр. Ако той бе започнал срещу Швейцария, можеше да вкара три гола и никой нямаше да говори за това, че е останал на пейката.

Кристиано върши своята работа и има своята роля. Той е щастлив от резултата, защото общата ни цел е да стигнел колкото е възможно по-далеч. Не мисля, че хората трябва да говорят за Кристиано и това, че не е играл. Защото когато Кристиано играе и отборът печели, никой не говори за това. Когато обаче играе, а отборът загуби, всички говорят. Той е най-известният играч в света. Никой не е по-известен от Кристиано в света на спорта, не само във футбола“, заяви Фернандеш.