Когато Борна Соса се озова в ситуация, в която не успя да противодейства на Неймар, който отбеляза, за да изведе Бразилия напред в резултата, той не би си помислил, че ще празнува около половин час по-късно. Той беше заменен от Анте Будимир в 110-ата минута, но оставането на резервната скамейка, когато дузпата на Маркиньос удари гредата, не успя да потуши ликуването на защитника.

"Имаше много емоции, много щастливи сълзи. Ние наистина показваме много, много добри резултати с нашата страна. Никой не очакваше това, никой не вярваше в нас, така че е наистина емоционално, когато постигаш такива неща, когато победиш Бразилия. За мен Бразилия е футбол. Да победиш този отбор може би е най-доброто чувство", сподели левият бек на "шахматистите".

Соса свърши добра работа в поддържането на десния фланг на бразилците, избягвайки жълт картон, въпреки че се изправи срещу няколко трудни крила в лицето на Рафиня и Антони. Той изигра своята роля в първата победа на Хърватия над Бразилия при петия път, в който се срещат.