Джуд Белингам привлече вниманието на Англия на Световното първенство през 2022 г. и разкри своя подход към играта. Младият играч на Борусия Дортмунд каза, че може да е добър човек извън терена, но винаги е готов за битка, когато играе.

"Мисля, че когато имаш кучето в себе си, просто се раждаш с него, наистина. Начинът, по който бях възпитан във футбола, трябваше да имаш това куче в себе си малко и аз влизам в мачовете, знаейки, че всеки мач е война и трябва да си готов за това. Мисля, че това е нещо, което имам", каза той.

"Чувствам, че съм добър човек, но когато изляза на терена, нещо ме завладява, честно казано, имам чувството, че нямаш приятели там, освен тези, които носят същата емоция", допълни Белингам.

Представянето на Белингам на Световното първенство в Катар получи много похвали, като съотборникът му в английския отбор Фил Фодън заяви, че той ще стане най-добрият полузащитник в света. Сега 19-годишният играч ще получи шанса да се изпробва срещу най-добрите на планетата, когато Англия се изправи срещу защитаващия шампиона Франция на четвъртфиналите на Мондиала.