Капитанът на Уелс - Гарет Бейл, нямаше как да бъде щастлив след безславното отпадане на своя тим от Световното първенство в Катар. „Драконите“ останаха с една единствена точка, която бе спечелена в първия мач срещу САЩ (1:1) и заеха последното място в групата, след като ъв вторник загубиха с 0:3 от Англия.

Въпреки това бившият футболист на Реал Мадрид и Тотнъм бе категоричен, че не смята да слага край на кариерата си в националния тим и планира да участва в квалификациите за предстоящото Евро 2024, които започват през месец март догодина.

БГНЕС
58 снимки

„Ще продължа. Ще играя, докато мога и докато ме желаят. Сега е труден момент, но ще продължим. Имаме квалификационна кампания, която започва през март и планирам да участвам в нея“, заяви Бейл.

„Разбира се, всеки е разочарован, но трябва да сме горди с това, което постигнахме, за да се класираме за Световното. Направихме нещо, което тимът на Уелс не бе постигал от много време и трябва да погледнем и тази страна на нещата. Можехме да излезем от групата, но футболът никога не е лесен и винаги има добри и лоши серии. Не оправдахме очакванията, но ще натрупаме ценен опит. Преди две години щяхме да искаме да ощипем, ако знаехме, че ще стигнем Световното първенство. Трябва да осъзнаем къде стигнахме и трябва да сме горди от това постижение. Ще излезем от съблекалнята с високо вдигнати глави. Нещата не се получиха, но не трябва да съжаляваме“, каза още крилото на Лос Анджелис ФК.