Австралия победи с 1:0 Тунис в среща от втория кръг на група “D” на Световното първенство на стадион “Ал Джануб” в Ал Уакра. Гола, който накара "кенгурата" да мечтаят, вкара Мичел Дюк още в 23-ата минута. За Австралия победата е едва трета на световни финали и първа от Мондиала през 2010 година. "Картагенските орли" показаха нокти, най-вече в заключителните минути, но не успяха да пробият защитата и отличния вратар Матю Райън. 
Футболистите на Австралия започнаха по-активно и играта ва първите минути се водеше в половината на съперника. "Кенгурата" опитваха атаки по двата фланга, но та и не успяваха да стигнат до завършващ удар. В 14-ата минута грешка при изнасянето на топката на Ясин Мерия позволи на Матю Леки да пробие отдясно, но центрирането му бе изчистено от върналия се в наказателното поле бранител. Последваха силни минути на тунизийците, но първо Мсаксни, а след това Джебали не успяха да намерят очертанията на вратата на Матю Райън.
В 24-ата минута обаче Австралия поведе. Крейг Гудуин центрира от левия фланг и с помощта на рикошет топката стигна до главата на Мичел Дюк, който макар и с гръб към вратата, успя да отправи неспасяем удар за 0:1.

Тунис натисна здраво в заклиючителните минути преди почивката. В 41-вата минута Мохамед Дрегер шутира от наказателното поле, но в последния момент Хари Соутар се хвърли и изби топката в корнер. В добавеното време на първата част Джебали намери с великолепен пас в наказателното поле Мсакни, но неговият удар мина встрани от вратата.

БГНЕС
41 снимки

Тунизийците започнаха по-добре второто полувреме, но можеха да получат втори гол в в 56-ата минута, но нито един играч на Австралия не успя да стигне до прострелното центриране на Крейг Гудуин. "Кенгурата" пропуснаха да затворят мача в 71-ата минута, когато резервата Макларън пусна чудесно подаване към Леки, който обаче се размина с топката на границите на вратарското поле. Секунди по-късно капитанът на "картагенските орли" Юсеф Мсакни бе изведе на добра позиция, но ударът му бе избит от Матю Райън. В добавеното време на двубоя стражът на Австралия отново бе последната преграда след удар на резервата Хазри, което окончателно уби надеждите на Тунис да стигнат до точката.

 
ТУНИС - АВСТРАЛИЯ 0:1
 
Стартовите състави
 
Тунис (3-4-3): 16. Аймен Дахмен, 6. Дилан Брон,4. Ясин Мериа, 3. Монтасар Талби, 20. Мохамед Дрегер, 17. Елис Скири, 14. Айса Лайдуни, 24. Али Абди, 23. Наим Слити, 9. Исам Джебали, 7. Юсеф Мсакни-к
Селекционер Джалел Кадри
 
Австралия (4-3-3): 1. Матю Райън-к, 5. Франк Карачич, 19. Хари Сютър, 4. Кай Роулс, 16. Азиз Бехич, 13. Аарън Мой, 22. Джаксън Ървайн, 14. Райли МакГрий, 7. Матю Леки, 15. Мичел Дюк, 23. Крейг Гудуин
 
Селекционер Греъм Арнолд
 
Съдия Даниел Зийберт (Германия)
 
Стадион “Ал Джануб”, Ал Уакра (Катар)