Звездата на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо е „отворен" за трансфер в Манчестър Юнайтед това лято, съобщават медиите. 20-годишният англичанин има желание да напусне Дортмунд в края на сезона, след като привлече интерес от цяла Европа. Юнайтед водят надпреварата за подписа на Санчо и вече изразиха готовността си да платят исканата от Дортмунд цена от 120 милиона паунда за аса на Англия.

Проблем обаче може да се окаже пандемията от коронавируса, който да промени плановете за трансферния прозорец. По-малко клубове ще имат желание да се разделят с големи суми, след като и играчите вече са помолени да намалят заплатите си, за да се борят с финансавата криза, която удря все повече и повече клубове.

Изпълнителният директор на Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке обаче е категоричен, че клубът няма да продава на евтино, независимо от финансовото въздействие на болестта върху клуба.

„Ясно мога да кажа, че въпреки екзистенциалната криза, дори и най-богатите клубове не трябва да вярват, че могат да пазаруват на безценица от Дортмунд“, каза Вацке пред „Bild“.

„Не трябва да продаваме никого под реалната му стойност“, каза още директорът на „жълто-черните“.

Въпреки това Санчо остава решен да напусне и според „Athletic“ той остава "много отворен" за трансфер на „Олд Трафорд“. Санчо иска да се върне в Англия, тъй като има много близки приятели във Великобритания. В Юнайтед са готови да му дадат известната фланелка с №7 на гърба в опит да го убедят да се присъедини към клуба, а Солскяер се надява да сключи сделка, след като трансферният прозорец бъде отворен.