Английският шампион Манчестър Сити може да обърка плановете на подгласника си Арсенал за подписа на капитана на Уест Хем Юнайтед - Деклан Райс.

Английският национал също е свързван с Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен, но двата тима охладиха интереса, след като за „артилеристите“ се твърди, че е близо до сключване на сделка.

Според The ​​Athletic, Арсенал вече е отправил първата си оферта за полузащитника на „чуковете“. По-рано тази седмица на Острова писаха, че сделката ще надхвърли 100 милиона паунда с бонусите.

Въпреки това, Daily Mail и The Telegraph смятат, че първоначалната оферта на Арсенал за Райс на стойност от 80 милиона паунда е била отхвърлена от Уест Хем. The Athletic пък добавя, че шампионът на Висшата лига и победителят в Шампионската лига - Манчестър Сити, „активно проучват“ възможността за трансфер на Райс под носа на „топчиите“.

Въпреки че тимът на Хосеп Гуардиола все още не е направил оферта, „гражданите“ вероятно ще се нуждаят от подсилване в тази област, след като Илкай Гюндоган и Бернардо Силва могат да пуснат „Етихад“.

Договорът на Райс изтича в края на следващия сезон, въпреки че има опция за удължаването му с една година, което означава, че Уест Хем може да поиска голяма сума за капитана си, който е смятан за един от най-добрите опорни полузащитници в лигата.