С всеки един изминал ден Неймар е все по-далеч от Париж. Бразилецът изглежда сякаш изтласкан от клуба си, особено след като и президентът Насер Ал-Келайфи индиректно се противи срещу него. Директорите на парижани държат на незабавна промяна в съблекалнята и не считат, че бразилецът би спомогнал тя да стане истинско събитие.

Въпреки статутът му на мегасветовна звезда и някои добри моменти в Париж, липсата на триумф в Шампионска лига от 2017-а след пристигането му  на "Парк де Пренс", поставят бразилеца в изключително неизгодна за него позиция, от която единствената опция изглежда изход от френската столица.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Ситуацията се влоши допълнително след някои коментари на Ал-Келайфи, които подразниха Неймар, след като играчът помисли за напускане. Новият спортен директор на отбора Луис Кампос би бил доволен от този развой, стига да се даде повече игрова власт на Килиан Мбапе, който току наскоро преподписа нов договор с ПСЖ.

БГНЕС
23 снимки

Футболният пазар се намира в своя пик и редица английски клубове с голям финансов ресурс се интересуват от услугите на Ней. Челси изглежда най-заинтересован от ситуацията с футболиста, но Манчестър Юнайтед също може да се огледа в бразилеца. Причина би била, ако Кристиано Роналдо прецени да продължи кариерата си отвъд „Олд Трафорд“, което изглежда все по-вероятно с оглед събитията, съврзани с „червените дяволи“ и трансферната политика, която се организира на "Олд Трафорд".