Звездата на световния футбол - Лионел Меси, ще остане в Европа поне до 2024-а година въпреки информациите, че е близо до споразумение с американския Интер Маями през следващата година. „Sky Sports“ съобщава, че аржентинецът не е близо до ново споразумение с който и да е клуб, включително с настоящия си отбор Пари Сен Жермен, който иска да му предложи нов контракт. Настоящият такъв на нападателя изтича през идното лято.

Въпреки това оставането му на „Парк де Пренс“ е първата опция за Меси и се твърди, че френският клуб вече е започнал преговори за удължаването на договора му. В момента аржентинецът е концентриран изцяло върху Световното първенство с Аржентина, така че няма да обмисля бъдещето си до януари, когато може свободно да преговаря с клубове извън Франция.

92 снимки

35-годишният футболист вярва, че му остават още няколко години на най-високо ниво, след като вече се установи и впечатлява с изявите си през втория си сезон в ПСЖ.

Президентът на Барселона - Жоан Лапорта, не крие желанието си да върне Меси на „Камп Ноу“, ако могат да си го позволят, заявявайки по-рано този месец:

„Лео знае, че Барселона винаги е неговият дом“.

МЛС също е интересна опция за Меси в бъдеще, тъй като той вече говори открито, че иска да играе там. „Sky Sports“ обаче пише, че това е малко вероятно да стане факт поне до 2024-а или дори 2025-а година.