„Сапунената опера“, свързана с Килиан Мбапе видя своя край. Френският нападател поднови контракта си с ПСЖ до юни 2025-а година, а испанските медии разкриха в понеделник потресаващите цифри, които ще получава стрелецът във френския гранд.

Според AS Мбапе е вече най-скъпоплатеният футболист в света, след като само по договора си с ПСЖ ще получава по 56,4 милиона евро на година, а в допълнение е получил 300 милиона от европейската валута като бонус, че е решил да остане да играе на „Парк де Пренс“.

БГНЕС / BGNES
26 снимки

Но всички тези сметки стават още по сюрреалистични, ако ги разделим на дни, часове, та, дори секунди. Французинът ще получава по 4,7 милиона евро на месец, 1,175 милиона на седмица, 167,857 евро на ден и по седем хиляди в европейската валута на час. На минута базата е 116,56 евро, а на секунда ще взима по близо две евро.

В понеделник на пресконференция Мбапе благодари на феновете и ръководството на Реал Мадрид за интереса към него, след като от испанския гранд са направили всичко необходимо, за да го привлекат. „Надявам се да разберат моето решение. Аз съм французин и като местен искам да продължавам да играя в родината си и да вдигаме качеството на Ла Лига“, коментира младият нападател.