Барселона възнамерява да постави на трансферния пазар всички футболисти, които през този момент са в ролята на преотстъпени. Каталунците планират да се разделят с всичките си играчи, които не поапдат в плановете на старши треньора Ернесто Валверде за следващия сезон.

Арда Туран ще остане още един сезон в отбора на Истанбул Башакшехир, където е изпратен да играе под наем. Дъглас Перейра ще стане свободен агент, тъй като договорът му с каталунците изтича на 30 юни. В момента той играе като преотстъпен в Сивасспор.

В Барселона са взели решение да обявят за продажба юношата Марк Кукурея, който в момента е под наем в Ейбар. Към защитника има сериозен интерес от страна на Борусия Дортмунд, Борусия Мьонхенгладбах, Милан и други отбори. Ейбар в същото време има опция да откупи изцяло правата му за 2 милиона евро, но Барселона може да си го върне за сумата от 4 милиона евро.

Андре Гомеш е друг играч, който каталунците са поставили в трансферната листа. Португалецът играе под наем в Евертън. „Карамелите“ имат желание да откупят правата му, но към халфа има интерес и от други отбори. Смята се, че Барселона е склонен да го продаде при оферта от 30 милиона евро.

Денис Суарес е под наем в Арсенал, но „артилеристите“ по всичко изглежда, че няма да се възползват от клаузата, която им позволява да го откупят за сумата от 20 милиона евро, плюс 5 милиона евро допълнителни бонуси. Халфът не попада в плановете на Валверде и Барселона със сигурност ще се опита да го продаде. Към полузащитника има интерес от няколко отбора от Примера дивисион, както от Рома, Милан и Наполи.

Барселона възнамерява да продаде и Серхи Паленсия. Юношата на каталунците играе под наем през настоящия сезон в Бордо. Паленсия има договор с каталунците до лятото на 2020 година. Френският клуб няма опция да откупи неговите права. Паленсия се наложи като титуляр в състава на жирондинци.