Ръководството на Барселона е започнало операция по продажбата на някои от своите футболисти, които не влизат в плановете на старши треньора Ернесто Валверде, и с които клубът планира да се раздели след края на настоящия сезон. В спортно-техническия отдел вече са се заели със задачата по намирането на нови отбори на някои от нежеланите футболисти.

Каталунците ще се опитат да си осигурят минимум 100 милиона евро от продажбата на ненужните играчи, като по този начин ще покрият сумата, която ще бъде вложена в закупуването на Антоан Гризман от Атлетико Мадрид.

Андре Гомеш е сигурен пътник и няма да остане на „Камп Ноу“. Към него има няколко оферти от отбори от Висшата лига и Серия А. Тотнъм и Ювентус по всичко изглежда, че са фаворити за подписа на португалския национал. Барселона ще иска приблизително 40 милиона евро за халфа, който купи от Валенсия за сумата от 35 милиона евро.

Алеиш Видал и Пако Алкасер също се очаква да бъдат продадени през летния трансферен прозорец.

Барселона очаква решението на Интер относно Рафиня Алкантара, който играе под наем в италианския отбор през втората част от сезона. „Нерадзурите“ имат право да откупят правата на халфа за сумата от 35 милиона евро. Ако Интер се класира в зона Шампионска лига, това е задължително условие, което бе записано в договора между двата клуба.

Барселона търси нов отбор на Жерар Деулофеу, който ще бъде продаден, както и на Лука Дин.

Не е изключено каталунците да стигнат до продажбата и на Денис Суарес, и на Мунир Ел Хадади, въпреки че тези двама футболисти в момента не са в листата на играчи, които се продават. Към Денис Суарес има много сериозен интерес от страна на Наполи, Интер и Валенсия.