Мениджърът на Челси - Томас Тухел, коментира създаването на Европейска Суперлига. "Сините" от Западен Лондон са част от дванайсетте отбора, които според по-голямата част от футболната общественост "обявиха война" на УЕФА и ФИФА, но германецът е категоричен, че няма да допусне това да рефлектира върху представянето на отбора.

"Знам, че от вчера това е основната тема, но аз съм тук, за да играя в най-трудните турнири в Европа. Не искам да бъда въвличан в цялата история. Аз съм част от този клуб, вярвам му и се надявам, че взима правилните решения. Твърде рано е да съдя, а и не е моя работа. Всеки трябва да си върши работата, а моята е да съм треньор. Трябва да съм фокусиран върху предстоящия мач утре", заяви Тухел на пресконференцията преди двубоя срещу Брайтън.

"Има много мнения по въпроса и аз категорично заявявам, че не искам да бъда въвличан в тях. Предпочитам да останем спокойни, каквито сме. Трябва да запазим футболистите концентрирани върху утрешния мач."

"Не мога да говоря от името на феновете, те са достатъчно големи, имат глави на раменете си и могат да преценят кого да подкрепят. Тъжно е, че ще играем на празен стадион, защото ние играем заради тях. Искаше ми се да е пълно, защото имаме нужда от подкрепа в тези трудни времена, но не е моя работа да мисля кой ще ни подкрепя и дали ще го прави. Аз вярвам в клуба си, нека изчакаме за повече детайли и ще видим."

"Не се притеснявам от събитията. Всички тук сме достатъчно спокойни. Ако четем твърде много и се оставим това да ни завладее, значи сме безотговорни. Ние сме тук, за да вършим работата си на най-високо ниво и никой не очаква нещо по-различно от нас. Аз съм треньор и имам отбор за водене. Нищо няма да се промени между мен и отбора. Знаете, че в окото на бурята е най-спокойно", допълни специалистът. 

По информация на английските медии, утре феновете на "сините" ще излязат на протест пред "Стамфорд Бридж" в опозиция на новия турнир.