Тази вечер ще се изиграят последните 8 мача от груповата фаза на Шампионската лига, които ще разпределят последните 4 места за 1/8-финалите в турнира. Предстои да гледаме поредна порция страхотни сблъсъци по терените на Стария континент, като този път почти във всяка от групите има някаква интрига.

Вижте класирането ТУК!! 

В Група Е Байерн Мюнхен е категоричният победител, но днес ще се реши второто място, което ще се заеме от Барселона или Бенфика. Каталунците имат 2 точки преднина и гостуват на "Алианц Арена". При победа се класират директно, при равенство или загуба обаче ще трябва да разчитат Бенфика да не спечели в домакинството си на Динамо Киев. Португалците пък ще трябва да търсят задължителен успех на "Луш" и да се надяват испанците да не спечелят.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

В Група F победител е Манчестър Юнайтед, но Аталанта и Виляреал ще излъчат втория класирал се. Италианците стискат палци за победа, докато испанците ще са доволни да не загубят в Бергамо. Йънг Бойс, от своя страна, гони класиране в Лига Европа, така че със сигурност ще опитат да победят Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" и ще се надяват на загуба на Аталанта.

Драмата идва с Група G, където всеки от четирите отбора все още има шанс да се класира на елиминациите. Лил не трябва да губи гостуването си на Волфсбург, за да може да се класира напред безпроблемно, тъй като при равенство, трябва да се надява РБ Залцбург да не спечели домакинството си на Севиля. При победа австрийците ще спечелят групата си.  Севиля пък ще трябва да търси задължителна победа, като испанците имат шанс и за първото място, ако Лил не спечели. Волфсбург също има шансове да играе в турнира и напролет, като дори може да са първи в групата, ако в другия мач няма победител.

В Група Н Челси и Ювентус си капарираха местата за 1/8-финала, а Зенит е сигурен за третото място. Англичаните и италианците просто ще трябва да определят победителя в групата, като "сините от Лондон" са в по-добра позиция и с победа над Зенит в Русия със сигурност ще грабна първото място. Торинци пък ще се надяват да спечелят над Малмьо, а Челси не спечели, за да са първи.