Вторият рунд в групите на Шампионската лига отново е готов да ни остави без дъх. 5-кратният носител на „Златната топка“ Кристиано Роналдо пропуска сблъсъка с Йънг Бойс за Ювентус след червения картон срещу Валенсия, но на сцената излизат имена като Пол Погба, Паоло Дибала, Гарет Бейл, Серхио Рамос и много други.

Ето какво можем да очакваме от програмата във вторник вечер в най-комерсиалния клубен турнир.

Хофенхайм - Манчестър Сити

Шампионът на Англия допусна шокираща загуба с 1:2 от Лион на старта на Шампионската лига. През миналия сезон „гражданите“ не издържаха на паралелната битка във Висшата лига и най-силния евротурнир, отпадайки на четвъртфиналите от бъдещия финалист Ливърпул. Сега в Сити са по-амбицирани от всякога да грабнат един втори трофей от континентална надпреварата, след Купата на носителите на купи през 1970 г.

Сега момчетата на Пеп Гуардиола гостуват на „Райн-Некер Арена“ на германския Хофенхакм, който пък стартира с равенство 2:2 срещу украинския Шахтьор Донецк.

Сити върви отлично в първенство, като след седем кръга отново застана на лидерската позиция във Висшата лига. Ротациите ще бъдат задължителни особено в груповата фаза, но отново трябва да се внимава за грешки.

За Хофенхайм страда от сериозни проблеми с контузии. Аут са Руб, Амири, Гайгер, Хюбнер, Адамс и Вогт,докато Нордвайд и Бичаквич са под върпос. Атаката на германците ще бъде водена от Жоелинтон и Адам Салай в сехма 3-5-2.

За Сити отсъстващи са контузените Бенжамен Менди, Кевин Де Брюин, Клаудио Браво и Еликим Мангала. В схема 4-3-3 нападението ще водят Стърлинг, Жесус и Сане. Очаква се Венсан Компани да замени Джон Стоунс и да застане до Еймерик Лапорт в сърцето на халфовата линия.

Двата тима никога не са се срещали до момента в официален двубой.

Срещата между Хофенхайм и Манчестър Сити е във вторник, 2 октомври, от 19:55 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 1.

Манчестър Юнайтед – Валенсия

Един срещу друг на „Олд Трафорд“ излизат два изтормозени отбора. Напрежението върху наставника на Манчестър Юнайтед – Жозе Моуриньо, започва все повече да се нагнетява след серията от три поредни двубоя без успех и отпадането от турнира за Купата на Лигата.

„Червените дяволи“ стартираха Шампионската лига с убедителен успех с 3:0 над Йънг Бойс като гост, но двубоят срещу Валенсия идва в момент, в който за Моуриньо сякаш остават броени дни начело на 20-кратния шампион на Англия. А от победите зависи всичко.

Испанците също започнаха шампионата в Ла Лига с разочароваща серия от шест мача без успех. Едва в последния кръг момчетата на Марселино Гарсия Торал записаха първи пълен комплект от три точки, надигравайки Реал Сосиедад (1:0) като гост.

„Прилепите“ не започнаха добре и в Шампионската лига, след като отстъпиха на големия фаворит за трофея – Ювентус, (0:2) у дома.

Моуриньо няма да може да разчита на Маркос Рохо, Ашли Йънг, Джеси Лингард и Андер Ерера, като се очаква португалецът да направи и някои промени по състава си в сравнение с катастрофалната загуба от Уест Хем (1:3) през уикенда. Погба, Фелайни и Матич трябва да бъдат тримата в халфовата линия, докато атаката ще водят Рашфорд, Лукаку и Мата. В центъра на защитата се очаква да застанат Виктор Линдельоф и Крис Смоулинг.

Единственият травмиран при испанците е нападателят Санти Мина, а Жофри Кондогбия вече е на линия след контузията си в последните седмици. Кристиано Пичини и Рубен Везо ще се конкурират за място по десния фланг на отбраната, докато отляво ще бъде Хосе Гая.

Целият атакуващ потенциал на тима, начело с Кевин Гамейро, Денис Черишев, Миши Батшуай и Гонсало Гедеш, е готов за сблъсъка срещу англичаните на „Олд Трафорд“.

Срещата между Манчестър Юнайтед и Валенсия е във вторник, 2 октомври, от 22:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 1.

Ювентус - Йънг Бойс

Светът се завъртя около Кристиано Роналдо след първия мач на Ювентус в Шампионската лига. Португалецът бе изгонен само след половин час игра в европейския си дебют за „Старата госпожа“ при гостуването на Валенсия. Така Роналдо ще пропусне днешния двубой с Йънг Бойс, но ще бъде на линия за сблъсъка срещу бившия си отбор – Манчестър Юнайтед, на „Олд Трафорд“.

Юве стартира безаварийно на „Местая“ с успех с 2:0, така че двубоят с швейцарците трябва да донесе допълнителна мотивация на тима по пътя към трофея. Йънг Бойс от своя страна загуби с 0:3 от Манчестър Юнайтед  изглежда силите на тима стигнат единствено да се брои с Валенсия за място в Лига Европа на пролет.

Преди началото на двубоя за „бианконерите“ аут е както Кристиано, така и контузените Сами Кедира, Дългас Коста и Матиа Де Шилио. Заместник на Роналдо би трябвало да бъде аржентинецът Паоло Дибала, който ще подпомага останалите двама в атака – Марио Манджукич и Федерико Бернардески.

За гостите аут са защитниците Кевин Мбабу и Грегори Вутрич, а липсващото звено в халфовата линия е Джибрил Соу. Очаква се един измежду Леонардо Бертоне и Мийел Айбишер да замести Соу в полузащита за швейцарците. Педро Тейшейра и Джордан Лотомба също са аут.

До момента двата тима никога не са се срещали в официален мач.

Срещата между Ювентус и Йънг Бойс е във вторник, 2 октомври, от 19:55 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 2.

ЦСКА Москва - Реал Мадрид

Европейският клубен шампион Реал Мадрид ще опита да се върне на пътя на победите след двата поредни тромави мача в шампионата. През изминалата седмица “белите“ загубиха злощастно с 0:3 от Севиля, а през уикенда не занулиха в градското дерби срещу Атлетико Мадрид (0:0).

Все пак шампионите от последните три сезона в турнира започнаха силно след успех с 3:0 на „Сантиаго Бернабеу“ срещу Рома. Сега пред тим на Жулен Лопетеги се изправя

Аут за двубоя в Москва са четирима титуляри – Серхио Рамос, Иско Аларкон, Гарет Бейл и Марсело. Последните трима са с контузии, докато на капитана Рамос му е дадена почивка, след като е започвал във всеки един от двубоите на тима от началото на сезона.

За Реал Иско, Бензема и Асенсио ще бъде тройка нападатели пред халфовете Модрич, Кроос и Каземиро. Карвахал и Начо ще бъде по двата фланга на защита, а Варан и Вайехо ще сдвойка централни бранители. Очаква се Кейлор Навас да пази в Шампионската лига, след като Тибо Куртоа го прави във вътрешния шампионат.

Московчани не успяха да победят Виктория Пилзен в Чехия в пърия си мач от надпреварата, завършвайки при 2:2. Очаква се при първото домакинство за кампанията в Европа Виктор Гончаренко да заложи на същата „единайсеторка“ като в двубоя с Виктория. Ефремов и Фернандес ще са по двете крила, а Дзагоев и Чалов ще водят атаката в схема 3-5-2.

Тимът е преследван и от някои контузии като аут за срещата са Виктро Васин, Хьордур Магнусон, Кристиан Бистрович, Александър Макаров.

Последната среща между двата тима бе в осминафиналите през 2011/2012 г., когато Реал продължи след общ резултат 5:2.

Срещата между ЦСКА Москва и Реал Мадрид е във вторник, 2 октомври, от 22:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 2.