Отборът на Рома се доближи до следващия кръг на Шампионската лига, след като победи с 2:1 ЦСКА Москва. В мач от Група G „римските вълци” се наложиха с попадения на Константинос Манолас и Лоренцо Пелегрини. Двубоят се игра пред почти 65 хиляди зрители на „Лужники” в руската столица.

За ЦСКА Москва се разписа Арнов Сигурдсон, но още в 56-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена, заради червен картон на Хьордур Магнусон.

Това е трета победа за Рома в групата. Тимът стартира със загуба с 0:3 от Реал Мадрид, но след това записа три поредни успеха.

Двата тима предложиха сериозна битка в студеното време в Москва. Головите положения обаче не изобилстваха толкова много. Въпреки това, Рома изненада своя съперник с гол в самото начало. В 4-ата минута след центриране от корнер   Константинос Манолас засече с глава за 1:0.

В 30-ата минута Александър Коларов стреля много опасно от фаул, но вратарят на ЦСКА Москва Игор Акинфеев спаси мрежата си.

Едва в 40-ата минута дойде и най-опасното положение за „армейците”. Иван Обляков засече с глава, но топката мина малко над вратата.

Малко след подновяването на играта ЦСКА Москва успя да изравни. В 51-ата минута Илзат Ахметов намери Арнор Сигурдсон, който се измъкна от защитника и реализира точно с диагонален удар за 1:1.

Въпреки доброто развитие и ентусиазираната публика, домакините трябваше да преглътнат още един горчив хап. В 56-та минута ЦСКА Москва остана с човек по-малко. Хьордур Магнусон влезе отзад на опитващия да се откъсне Джъстин Клуйверт, затова видя за втори път жълт картон.

Три минути по-късно Рома успя да се възползва от предимството си и да излезе отново напред за 2:1. Бриан Кристанте се опита да отправи удар отдалеч, но топката достигна до Лоренцо Пелегрини, който стреля точно. При тази ситуация останаха съмнения за засада.

Малко след това Един Джеко имаше прекрасна възможност да увеличи преднината на гостите, останал сам срещу вратаря, ударът му не намери целта.

В края на мача домакините се опитаха да наложат натиск, но така и не стигнаха до изравнително попадение.

Тази победа прекъсна серията от пет последователни поражения при гостувания за "вълците" в Лигата.

По този начин Рома се изкачи на първото място в потока с 9 точки, Реал Мадрид има 6, но играе по-късно тази вечер с последния Виктория Пилзен (1 точка). ЦСКА Москва е на 3-о място във временното подреждане с 4 пункта. 

В следващите си мачове на 27 ноември Рома посреща Реал Мадрид, а ЦСКА Москва – Виктория Пилзен.