Холандският ПСВ Айндховен постигна победа в първи плейофен мач в Шампионска лига, надигравайки БАТЕ Борисов от Беларус с 3:2 и взе аванс преди реванша.

Домакините започнаха доста активно, като още в 6-ата минута Алексей Риос се разписа, но попадението не беше зачетено поради засада.

Само три минути по-късно Туоминен се разписа, след като засече пас отляво по атаката на Филипович и даде аванс на домакините.

В 18-ата минута Мирко Иванич пропусна от изгодно положение за БАТЕ. Гостите стигнаха до изравняването, след като Неманя Милотинович игра с ръка в наказателното поле, а от отсъдената дузпа Гасто Перейро изравни.

авонич ихгвпраени но тконтаперпостигна победа над БАТЕ Борисов от Беларус с 2:1 в първа среща от плейофната фаза на Шампионска лига и то като гост, като това е сериозна крачка към класиране за груповата фаза.

В 62-ата минута на срещата мексиканският национал Ървинг Лосано получи добър пас от Де Йонг и с далечен удар извън наказателното поле матира вратаря на домакините.

До края на двубоя зрителите видяха още два гола. БАТЕ изравни резултата в 88-ата минута, когато след неособено добра намеса на холанския вратар Александър Хлеб беше на точното място и се разписа.

Гостите отвърнаха незабавно и взеха победата с попадение на Мален, който засече с глава центриране отляво, за да попари надеждите на домакините поне за равенство.