Отборът на Валенсия победи Челси с 1:0 като гост на "Стамфорд Бридж". Почетното попадение в мача отбеляза Родриго Морено в 75-ата минута. Челси имаше възможността да изравни резултата, когато в 85-ата минута получи дузпа за игра с ръка, но Рос Баркли нацели напречната греда.

В 8-ата минута от срещата Франсис Коклен влезе грубо в краката на Мейсън Маунт, който получи контузия, но все пак продължи игра. Няколко минути по-късно обаче стана ясно, че контузията е по-сериозна и младокът няма да може да остане на терена и бе принудително заменен от Педро. 

В 35-ата минута Уилиан маневрира успешно между двама защитници на Валенсия и опита късмета си от границата на наказателното поле, но ударът му прелетя точно до лявата греда.

В края на първото полувреме отново Уилиан бе изключително близо до гола, след като намери центрирана топка в наказателното поле и шутира превъзходно към десния ъгъл, но Яспер Силесен сътвори отлично спасяване.

В 75-ата минута Валенсия поведе в резултата. Родриго Морено овладя топката със страхотно първо докосване в наказателното поле след свободен удар, спечели си пространство и преодоля Кепа Арисабалага с точен удар под напречната греда.

Десет минути по-късно Даниел Вас игра непозволено с ръка в наказателното поле и съдията реши да прегледа ситуацията с помощта на ВАР. След прегледа Джунейт Чакър отсъди дузпа за сините, която обаче бе пропусната от Рос Баркли, който прати топката право в напречната греда. 

В последните минути на срещата Маркос Алонсо и Андреас Кристенсен пропиляха добри възможности за изравняване на резултата, след като ударите им преминаха на сантиметри от вратата на Яспер Силенсен. 

Така Франк Лампард дебютира със загуба като треньор в ШЛ, а Валенсия успя да се мобилизира, въпреки хаоса покрай треньорската рокада, и постигна първата си победа над "сините" от Лондон.