Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че за отбора е богатство да разполага с вратар като Яспер Силесен.

Наставникът на каталунците отново бе разпитван за Дембеле и дали казусът с френския футболист е приключен. Валверде не пропусна да се пошегува и отговори: "Не знам, утре имаме тренировка." 23-годишният футболист се забърка в нови неприятности, след като закъсня с два часа за неделната тренировка на отбора. 

„Играхме срещу отбор, който се бореше за победата на всяка цена. Те изпратиха много хора в предни позиции и ни пресираха много добре. Не успяхме да контролираме топката, заради което страдахме. Тотнъм обаче играеше за класиране на осминафиналите на Шампионска лига“, сподели Валверде.

„Рекордът от 29 мача е само доказателство за силното представяне на Барселона в Шампионска лига през тези години. Това е рекорд, който е труден за постигане, но когато имаш такива големи футболисти, е възможно да го направиш“, добави треньорът на Барселона.

„За нас е лукс да имаме Силесен в нашия отбор. Имаме огромен късмет, че може да разчитаме на него. Имаме двама вратари на много високо ниво. Надявам се, че Яспер ще остане част от Барселона“, продължи наставникът на каталунците.

„Дембеле вкара гол от много голяма класа. Това е супер гол. Ние сме един отбор и всички сме обединени. Искам най-доброто за всички играчи.“

„Коутиньо бе близо до гола, на два пъти след негови удари топката срещаше стълбовете на вратата на Лорис. Имаше възможности да вкара, но не успя“, каза още Ернесто Валверде.