УЕФА реши оставащите мачове от осминафиналите на Шампионската лига и Лига Европа да се играят на домакинските стадиона на отборите участници. От европейската централа направиха уточнение, че това ще се случи, ако в страните домакини няма рестрикции относно пътуванията, свързани с пандемията от коноравируса. От Шампионската лига трябва да се изиграят четири мача-реванш от осминафиналите. Това са Манчестър Сити - Реал Мадрид, Байерн - Челси, Ювентус - Лион и Барселона - Наполи.

Те трябва да се състоят на 7 и 8 август. Решението бе обосновано като "следващо принципа за спортно равенство". От УЕФА допълниха, че са взели под внимание факта, че четири отбора, които трябва да са домакини, вече играят срещи от местните си първенства на своите стадиони. Ситуацията обаче ще продължи да бъде следена и при влошаване на ситуацията в някоя от тези държави, което прави невъзможно провеждането на мачове, двубоят ще бъде преместен в Португалия.

Финалната фаза на Шампионската лига, от четвъртфиналите, ще се проведе като мини-турнир именно в Португалия, а Лига Европа по същия формат в Германия. Победителите ще бъдат определяни в един мач. За срещите от Лига Европа, които не успяха да проведат и първи мач - Интер - Хетафе и Севиля - Рома, ще се играят в Германия, като един двубой ще определи продължаващия в следващата фаза.