ПСЖ и Барселона завтршиха при 1:1 в мач реванш от осминафиналите на Шампионската лига. Първият мач завърши с успех 4:1 за парижаните, а с днешното равенсвто те продължиха безметежно напред в надпреварата, с общ резултат 5:2 от двете срещи.

Килиан Мбапе даде аванс на парижани в 30-та минута след точно изпълнена дузпа. Лео Меси изравни в 37-та минута. Осем минути по-късно аржентинецът изпусна дузпа. През втората част гостите продължиха да натискат, но се усещапе примирението в редиците им и до нов гол не се стигна. Това е първо отпадане на каталунците на тази фаза на турнира от 2007-а година. 

БТА
23 снимки

Мачът започна със силен натиск в първите 10-на минута за Барселона, а Лионел Меси и Усман Дембеле на няколко пъти разиграваха с по едно докосване, създавайки сериозни проблеми за защитата на парижани. В 12-та минута именно Дембеле получи от Меси при бърза контратаатака, а французинът преодоля прекия си пазач с финт, но ударът му мина доста в аут. 

В 16-та Килиан Мбапе опита удар, но не затрудни по никакъв начин Тер Стеген. Две минути по-късно Усман Дембеле излезе на стрелкова позиция, но Навас успя да спаси с вещина.

В 23-та минута Лионел Меси беше изведен очи в очи с Кейлор Навас, но костариканецът някак успя да избие в горната греда с върна пръстите си. Секунди по-късно Дембеле опита да намери аржентинеца на няколко метра от вратата, но Меси не достигна до топката. 

В 30-та минута обаче се случи нелогичното. Мауро Икарди беше съборен в наказателното поле на Барса, а след проверка на ВАР беше отсъдена и дузпа за момчетата на Маурисио Почетино. Зад топката застана Килиан Мбапе и не сбърка за 1:0. 

В 35-та минута Антоан Гризман изведе по отличен начин Усман Дембеле, но французинът отново не успя да преодолее Тер Стеген. Две минути по-късно обаче гостите все пак върнаха паритета в резултата. След поредната чудесна комбинация Педри намери Меси, а аржентинецът произведе истински топовен изстрел от 25 метра, който не остави никакви шансове на иначе отличния Кейлор Навас. 

В добавеното време на полувремето мачът можеше да се завърже още повече. Антоан Гризман беше съборен в наказателното поле от Лейвин Курзава и беше Антъни Тейлър отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Лионел Меси, но стреля в тялото на Кейлор Навас, който правеше изключителен мач. 

В началото на втората част темпото на игра падна, а ПСЖ се защитаваше далеч по-подредено. В 60-та минута Меси полчуи пас в наказателното поле, обърна се, но на два пъти изстрелите му бяха блокирани от самоотвержените действия на бранителите в синьо. 

Натискът на Барса обаче отново се усили в 68-та минута Клеман Ленгле принуди Навас да спасява отново, а 3 минути по-късно и Жуниор Фирпо застраши вратата на френския тим след остро центриране по въздух. В 75-та минута Дембеле се размина с поредно чудесно центриране на Жорди Алба. 

В последните 10 минути с шансове пред двете врати се отчетоха Мауро Икарди, Мбапе и Антоан Гризман, но до нов гол така и не се стигна, за да бъде оформено крайното 1:1. 

ПСЖ - Барселона 1:1

1:0 - Килиан Мбапе (30, дузпа)

1:1 - Лионел Меси (37)

Ето и стартовите състави на двата тима:

ПСЖ: Навас; Флоренци, Маркиньос, Кимпембе, Курзава; Гей, Паредес, Верати; Дракслер, Мбапе, Икарди

Барселона: Тер Стеген; Дест, Мингеса, Ленгле; Алба; Де Йонг, Бускетс, Педри; Меси, Гризман, Дембеле